Kültür Emeği Platformu Yenileme ve Teknik Altyapı Oluşturma Projesi

23-11-2023

Paylaş >

Kültür Emeği Platformu, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CultureCivic Kültür Sanat Programı tarafından desteklenmektedir.
Kültür Emeği Platformu, kültür üretimine katkı veren tüm emekçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik bilimsel bilgi ve veriye dayalı araştırmalar yapan ve bu alanda yapılan araştırmaları paylaşan bir çevrimiçi platform. Platform, kültür emekçilerini üç gruba ayırarak tanımlıyor: (1) kültür endüstrisinde sanatsal mesleğe sahip emekçiler; örneğin, tiyatroda çalışan bir oyuncu, (2) kültür endüstrisinde sanatsal mesleğe sahip olmayan emekçiler; örneğin, müzede çalışan bir tekniker ve (3) kültür endüstrisi dışında çalışan ama sanatsal mesleğe sahip emekçiler; örneğin, barda çalışan bir müzisyen.



Hedefi, tüm kültür emekçilerinin çalışma koşullarıyla ilgili bilime dayalı içerik ve veri üretmek. Bu amaçla, raporlama, istatistikî veri toplama ve bilimsel yayın yapma faaliyetleri başta olmak üzere kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik faaliyetler üstleniyor. Bu içerikleri ve verileri sistematik bir şekilde paylaşabileceği, yapılan anketi tüm kültür emekçilerine uyarlayarak düzenli veri üretimi sağlayabileceği ve kültür emekçilerinin fikirlerini de dâhil edebileceği bir web sitesine ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle, gerekli teknik donanıma sahip web sitesini oluşturarak daha önce elde edilen içerikleri (makale ve rapor gibi) yayınlamak, kısa video röportajlarla kültür emekçilerinin kendi kültür-sanat alanlarındaki çalışma koşullarına dair bilgi vermelerini sağlamak ve tüm kültür emekçilerine yapılacak anketin düzenli ve sistematik olarak veri üretime hizmet etmesini sağlayacak altyapıyı bu proje ile gerçekleştirmeyi planlıyor.



Sosyal medya hesapları:



https://www.instagram.com/kulturemegi/

https://twitter.com/kulturemegi

https://www.facebook.com/kulturemegi/

Paylaş >

Bizi Takip Edin
© 2024 - Kültür Emeği. Tüm hakları saklıdır.
Logo

“Kültür Emeği Platformu Yenileme ve Teknik Altyapı Oluşturma Projesi” bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilmektedir.